blog placeholder

Lekker, gezond, vlug klaar en niet alledaags. Verras je vrienden en familie eens met een pannenkoek met lente-uitjes bereidt in de wok.

– 150 ml warm water
– 300 g tarwemeel
– 40 g lente-uien
– 100 ml olie
– 1 theelepel zout
– 2 eetlepels olie voor deeg
olie om te bakken en in te vetten

Het water met het meel tot een glad deeg kneden en daarna een kwartiertje laten rusten.

Ondertussen de lente-uien snipperen en kuiden met zout en peper.

Maak van het deeg een rol met een doorsnede van ongeveer 3 cm, snij er stukjes van een 40 gram af en rol deze uit tot hele dunnen ronde plakjes. Daarna met olie inkwasten.

Dan ga je ze met een kruidenmengsel overstrooien, oprollen en bij elkaar leggen. De rolletjes samendrukken en opnieuw beginnen te kneden. Als laatste maak je er rondjes van met een doorsneden van 15 à 20 cm.

In de wok doe je dan de 2 eetlepels olie en bak je de pannenkoekjes, bij matige warmt, allemaal achter elkaar. Je draait ze telkens na een halve minuut om.

Bereidingstijd: ongeveer een 3 kwartiertjes
Rusttijd: een kwartiertje
Calorieën: ongeveer een 960 calorieën per portie.