Chinese kool op 2 verschillende wijze, toch beide in de wok klaargemaakt. Niets zo lekker en niets zo eenvoudig.
Chinese kool met garnalen (ongeveer 250 cal per portie)
– 1/2 middelgrote Chinese kool
– 1 en halve eetlepel sesamolie
– 4 lente-uitjes
– 50 g garnalen
– 75 ml groentebouillon
– zout
– versgeraspte gemberwortel
– 75 ml melk
– 1 eetlepel maïszetmeel
– peper
– 1/2 eetlepel gehakt groen van koriander
Bereiding:
Eerst snij je de Chinese kool in stukjes van 1/2 cm. Verhit dan de olie in de wok en nadat je de lente-uitjes in plakjes hebt gesneden fruit je ze in de olie. Dan voeg je de garnalen toe.
Nu voeg je de Chinese kool toe, daarna de groentebouillon. Je kruidt het geheel goed bij met zout en gember.
Daarna de melk met het maïszetmeel gladroeren en daarmee de saus binden. Op smaak brengen met peper en zout en met het groen van de koriander bestrooien.
Chinese kool met ham (ongeveer 280 cal per portie)
– 1 kleine Chinese kool
– 1 à 2 eetlepels aardnotenolie
– 50 g gekookte ham
– 1/2 rode paprika
– 1/2 groene paprika
– 4 à 5 geweekte Chinese paddestoelen
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 1 mespuntje ve-tsin
– 3 à 4 eetlepels sojasaus
– 1 eetlepel honing
– zout
– snufje suiker
– enkele druppels chilisaus
– 1 theelepel maïszetmeel
Bereiding:
Snij de Chinese kool in stukjes van 1/2 cm. Verhit de olie in de wok. Nadat je de ham in kleine stukjes hebt gesneden, fruit je deze in de wok.
Alle groenten in stukjes snijden en mee bakken in de wok. Als laatste snij je de paddestoelen en voeg deze tevens toe aan de wok.
Vermeng de kippenbouillon met tomatenpuree, ve-tsin, azijn, sojasaus, honing en zout en dit alles samen met de Chinese kool in de wok doen. Laat dit ongeveer 2 min. stoven.
Dan maak je alles op smaak met Chilisaus en suiker. Het maïszetmeel met water aanmaken en het gerecht hiermee binden.