blog placeholder

Binnen een paar stappen heeft u een ‘cannellini o borlotti’
(Witte-bonensalade) Kook de Italiaanse cultuur uw keuken in! bon appetit!

Cannellini o borlotti
Witte-bonensalade

Energie 325 kcal
Eiwit 18 g
Vet 17 g
Koolhydraten 26 g
(per eenpersoonsportie)

Witte bonen met tomatensaus zul je mij niet zien eten, maar zo lust ik ze wel! Lekker als bijgerecht of als lunch met geroosterd stokbrood of pita.

ingredienten

-2 potjes witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
-1 citroen
-2 blikjes tonijn op olie, uitgelekt en in stukken verdeeld
-1 rode ui, in halve ringen
-1/2 bosje peterselie, fijngesneden
-2 eetl olijfolie extra vierge
-Peper en zout uit de molen

1. Schil de citroen met een scherp mesje heel dun zodat de witte, bittere laag niet meekomt. Snijd de schil in flinterdunne reepjes

2. Meng in een schaal de bonen, tonijn, ui, citroenschil en peterselie en schep de olie er voorzichtig door.

3. Maak op smaak met peper en zout.