blog placeholder

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijk voorgerecht!

Wildsoep

Ingredienten

-wildresten, ook karkas en botjes, van gebraden haas, wildzwijn, ree of fazant
-100 g ontbijtspek. gesnipperd
-1 grote ui, gesnipperd
-1 theelepel tijm
-2 laurierbladen, verkruimeld
-6 jeneverbessen, gekneusd
-1 theelepel rosmarijn
-3 kruidnagels
-1 eetlepel bloem
-takjes peterselie en selderie
-stukje winterwortel
-stuk prei
-1 teentje knoflook
-schijf citroen
-zout
-14 peperkorrels, gekneusd
-1 eetlepel tomatenpuree
-2 aardappelen
-boter
-1 dl madeira
-gehakte peterselie

1. Snijd alle vleesrestanten van karkas en botjes en kraak de botjes.
Strooi de speksnippers in een stevige braadpan en leg daarop de stukken karkas en de botjes.
Strooi hierover uisnippers, tijm, laurierblad, jeneverbessen, rosmarijn en kruidnagels en laat het geheel boven hoog vuur donkerbruin bakken,

2. Schud nu en dan de inhoud van de pan om. Strooi er na 10 minuten de bloem over,
schud weer om en laat verder bakken tot ook de bloem donkerbruin is gekleurd.
Giet er langzaam 1 1/4  l koud water bij. Roer door, voeg takjes peterselie en selderie, wortel, prei, het teentje knoflook, citroenm zout, peperkorrels en tomatenpuree toe en laat het water even aan de kook komen.

3. Matig vervolgens onmiddelijk het vuur tot zeer laag en laat de soep minstens 3 uur trekken.
Kook de aardappelen intussen gaar en snijd ze in kleine dobbelsteentjes.
Bak deze in wat boter goudbruin.

4. Zeef de soep en voeg aardappel, Madeira, peterselie en zeer fijn gesneden vleesrestanten toe.