Bereidingstijd : 15 min
per stuk ca. 399 kcal/1674 kj
Benodigdheden voor 20 stuks
500 g bloem
4 el vanillepuddingpoeder
140 g poedersuiker
250 g boter
500 g verse roomkaas
1,5 dl zure room
4 eieren
1 zakje vanilesuiker
120 g suiker
200 gr melkchocolade, fijngehakt
bloem voor het uitrollen
boter voor het invetten
De oven voorverwarmen op 180 °C.
Doe de bloem, vanillepuddingpoeder, poedersuiker en boter in een kom.
Kneed alles tot een glad, stevig deeg.
Voeg eventueel wat melk toe.
Rol het deeg op een met bloem bestoven oppervlak uit en verdeel het gelijkmatig over de ingevette bakvorm, de randen moeten er goed mee bedekt zijn.
Bak het deeg 15 minuten en laat het dan 5 minuten afkoelen.
Doe de roomkaas, zure room, eieren, vanillesuiker en suiker in een kom en roer alles goed door. Klop het dan met een garde tot een schuimig mengsel.
Smelt de stukjes chocolade au bain-marie.
Verdeel het schuimige roomkaasmengsel over de deegvorm.
Schenke de vloeibare chocolade in een dun straaltje over het roomkaasmengsel en trek er met een vork spiralen van.
Bak de koek 35 minuten in een tot 180 °C voorverwarmde oven, tot het roomkaasmengsel stevig is.
Smakelijk !!