blog placeholder

Dat diëten populair zijn bij mensen die af willen slanken, is al lange tijd bekend. Maar het is ook mogelijk om af te vallen én daarnaast je lichaam van giftige afvalstoffen te ontdoen. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij dat kunt bereiken!

Tijdens sapvasten eet je een bepaalde periode geen vast voedsel, maar drink je alleen groenten- en fruitsappen, thee of water. In deze periode krijgen je organen rust en hebben ze eindelijk de gelegenheid om giftige afvalstoffen uit je lichaam te voeren.

Dit klinkt misschien heel logisch en simpel, maar er zijn enkele belangrijke zaken waarmee je rekening mee dient te houden om op een gezonde manier te kunnen vasten.

Gezondheid

Sapvasten kan allerlei heilzame effecten hebben bij verschillende soorten ziektes, maar het kan ze ook juist verstereken. Indien je dus niet in goede gezondheid verkeert, is het zeer belangrijk om dit eerst met je huisarts te bespreken voordat je aan een sapkuur begint.

Duur

Langer dan 2 weken achter elkaar sapvasten, kan schadelijke gevolgen als resultaat hebben omdat je lichaam op deze manier allerlei tekorten op zal lopen vanwege het tekort aan belangrijke voedingsstoffen. Vast daarom bij voorkeur 1 week of 10 dagen achter elkaar en niet vaker dan 1 x per jaar. Ook is het mogelijk om iedere week  1 dag te vasten zodat je je lichaam gedurende het hele jaar schoon houdt.

Kwaliteit

Tijdens het vasten is het van groot belang dat je biologisch geteeld groenten en fruit gebruikt, voor het beste resultaat. Ook zijn er kant- en klare sappen te koop die geschikt zijn voor het sapvasten.

Afvallen

Tijdens het vastsappen zul je enkele kilo’s kwijtraken die er af kunnen blijven met een gezonde levensstijl en voldoende lichaamsbeweging. Dus sapvasten is zeker geschikt indien je snel resultaat wilt zien bij het afvallen, maar let echter wel op dat je daarna gezond eet en voldoende beweegt zodat de kilo’s er af zullen blijven.

Let op!

Roken is absoluut uit den boze tijdens het sapvasten, dus als je een roker bent is het belangrijk om van tevoren te beseffen dat je echt niet mag roken tijdens het sapvasten. Indien je een roker bent, en je wilt beginnen met sapvasten is het echter wel een mooie start van een betere toekomst. Je zult stoppen met roken, wat sowieso al goed is voor de gezondheid, je ontdoet je lichaam van afvalstoffen én je valt af!

Ondersteuning

Voor eenoptimaal resultaat kun je ook detoxerende pleisters ’s nachts op je voeten plakken, zodat er nóg meer afvalstoffen worden afgevoerd. Dit draagt bij aan een betere gezondheid en een lager vetpercentage.

Voordelen

  • Betere algehele gezondheid
  • Ontgiftigd lichaam
  • Afslankend effect