blog placeholder
Het is koud buiten er dan is er niets lekkerder dan een lekker warm stukje appelkoek. Met dit recept heb je in een handomdraai ongeveer 24 stukken appelkoek!!

Voor deze appelkoek heb je nodig;

  • 600 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 50 gram suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 200 gram margarine
  • 1/4 liter melk
Kneed dit samen tot een deeg en zorg dat je een mooie goed doorgekneede bal hebt. 
Breek deze bal in twee delen; zet 1 deel even in de koelkast en rol van het andere deel
tot een plak deeg zo groot als de bodem van je bakplaat (ongeveer 35 bij 40 cm)
Doe boter op de bakplaat en leg dan de deegplak op de plaat en bekleed deze geheel.
 
voor de vulling van de appelkoek heb je nodig:
  • 1,5 kg appels (schillen en dan raspen)
  • beetje citroensap
  • 125 gram suiker
  • 100 gram rozijnen
  • 100 gram gemalen hazelnoten
meng de vulling door elkaar heen en verdeel het over het deeg in op de bakplaat. Haal je laatste deel deeg uit de koelkast en maak ook hiervan een deegplak die de hele vulling zal bedekken. Smeer als laatste een geklutst ei over het deeg en prik er met de vork wat gaatjes in.
 
afbakken in de voorverwarmde oven op 180°C/ stand 3 voor ongeveer 30 minuten. 
 
wat praktische tips bij het maken van deze appelkoek;
– bezit je geen deegroller; gebruik een lege limonadefles!
– in plaats van hazelnoten kan je ook prima walnoten gebruiken.
– met een eetlepel rum over de geraspte appel voeg je een extra dimensie toe.
 
Eet smakelijk!