blog placeholder

Oktoberfest dirndl
Het ook in Nederland aan populariteit winnende fenomeen Oktoberfeest is van oorsprong een Duits evenement genaamd “Das Oktoberfest”.  Het officiële Duitse “Oktoberfest” vindt plaats in de Zuid-Duitse stad München. Dit “Oktoberfest” in München begint al sinds 1810 ieder jaar op de eerste zaterdag na 15 september om 12.00 uur en duurt tot en met de eerste zondag in oktober tenzij de eerste zondag in oktober voor 3 oktober (de “Dag van de Duitse eenheid”) valt, dan wordt het “Oktoberfest”  verlengd tot en met 3 oktober.  De duur van het “Oktoberfest” in München varieert dus van 16 tot 18 dagen. “Das Oktoberfest” in Munchen wordt jaarlijks door meer dan vijf miljoen mensen bezocht en het is daarmee het grootste bierfestival ter wereld.

Oktoberfest dirndl en borsten
Waar staat
het “Oktoberfest” in München bekend om:
De beste manier om te zien waar het “Oktoberfest” in München bekend om staat is door “Oktoberfest” als zoekterm in te tikken in het Google afbeeldingen zoekvak.  Zoals je ziet krijg je als zoekresultaat een heleboel foto’s van mooie lachende blonde jonge vrouwen met grote borsten gekleed in traditionele Dirndls met diepe decolletés met enorme grote pullen bier in hun handen en her een der verdwaalde man gekleed in Lederhosen met een versierd leren borststuk en leren pijpen. De pullen waar al het bier in wordt geserveerd worden “Maß” genoemd en ze hebben een inhoud van 1 liter. Het is wettelijk vastgelegd dat op het “Oktoberfest” in München alleen de volgende, in München gebrouwen, bieren mogen worden geschonken namelijk Paulaner bier, Augustiner bier, Spaten bier, Hofbräu München bier en Löwenbräu bier.

Oktoberfest dirndl en worsten

Ontstaan van het “Oktoberfest” in München:
Het “Oktoberfest” in München is ontstaan in 1810 als een gevolg van de festiviteiten die in dat jaar georganiseerd werden ter ere van de bruiloft van Theresia van Saksen-Hildburghausen en kroonprins Lodewijk van Beieren. Het “Oktoberfest” in München wordt gehouden op de Theresienwiese (“Theresiaweide”), een speciaal voor dit evenement bestemd terrein niet ver van het centrum van München.

Oktoberfeest Sittard

Oktoberfeesten in Nederland:
Ook in Nederland worden in steeds meer plaatsen Oktoberfeesten georganiseerd. Het enige grote Oktoberfeest van betekenis is echter dat in Sittard. Ook hier vallen de mooie lachende blonde jonge vrouwen met grote borsten gekleed in traditionele Dirndls met diepe decolletés met enorme grote pullen bier in hun handen en een her en der verdwaalde man gekleed in Lederhosen met een versierd leren borststuk en leren pijpen direct op bij het bekijken van de foto resultaten van de zoekterm Oktoberfeest Sittard. Andere minder bekende Oktoberfeesten zijn het “Oktoberfest Oldambt” in Winschoten, Oktoberfeest “De-Radstake”, de “Nijmeegse Oktoberfeesten”, het Oktoberfeest in Oosterhout, de Brunssumse Oktoberfeesten, het “Oktoberfestival” in Haaksbergen, het Oktoberfeest in Aarle-Rixtel, , het Oktoberfeest in Arcen, , het Oktoberfeest in Assen, het Oktoberfeest in Bergen op Zoom, het Oktoberfeest in Dongemond, het Oktoberfeest in Ede, het Oktoberfeest in Eindhoven, het Oktoberfeest in Elsloo, het Oktoberfeest in Emmen, het Oktoberfeest in Groesbeek, het Oktoberfeest in Gulpen, het Oktoberfeest in Haaksbergen, het Oktoberfeest in Heelweg/Varsseveld, het Oktoberfeest in Landgraaf, het Oktoberfeest in Laren, het Oktoberfeest in Montfoort, het Oktoberfeest in Reusel, het Oktoberfeest in Rockanje, het Oktoberfeest in Roermond, het Oktoberfeest in Siebengewald, , het Oktoberfeest in Son en Breugel, het Oktoberfeest in Someren, het Oktoberfeest in Tilburg, het Oktoberfeest in Venray, het Oktoberfeest in Weert, het Oktoberfeest in Westmaas / Hoekse bierfest en het Oktoberfeest in Zevenaar.