diverse kopjes koffie

Er zijn veel verschillende soorten koffie waar je uit kunt kiezen tegenwoordig. Vroeger had je de keuze uit zwarte koffie, koffie met suiker of melk, of allebei natuurlijk. Maar ga je nu ergens een kop koffie bestellen, dan heb je ontzettend veel keuze. Dit is ook thuis het geval, want veel apparaten beschikken tegenwoordig over diverse functies om de meest lekkere koppie koffie klaar te maken. Door dit grote aanbod kan het goed zijn dat je niet weet waar je voor moet gaan, want welk kopje is nou écht lekker en wat kun je beter laten staan?

Het traditionele kopje koffie

Een gewone kop simpele koffie, zo moeilijk hoeft het allemaal niet te zijn. Maar zelfs als je voor een traditionele kop gaat, heb je tegenwoordig meerdere opties. Denk aan apparaten die gebruik maken van coffeepads of cups, filtermaling of verse koffiebonen. En dan heb je ook nog cafeïnevrije koffie, extra sterke koffie of koffie met een aparte smaak. In het geval van verse koffiebonen heb je hier een apparaat voor nodig dat de bonen voor je maalt, dit kan niet elk apparaat dus het is verstandig hier goed op te letten wanneer je graag verse bonen wilt gaan gebruiken.

Aparte koffie

Naast de normale koffie kun je natuurlijk ook gaan voor een meer aparte variant, zoals bijvoorbeeld ijskoffie. Heerlijk in de zomer, maar ook in de andere seizoenen wordt dit vaak gedronken. Tegenwoordig is het zelfs zo dat je deze kunt bestellen met siroop erin, slagroom erop en eventueel zelfs nog sprinkels of koekjes om het af te maken. Een enorme suikerbom, waardoor het helemaal niet meer als koffie smaakt, maar het is wel ontzettend populair.

Ook zijn er tijdelijke smaken verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld ijskoffie met pumpkin spice, een echte herfstkoffie. Rond de kerst komen er ook vaak een aantal tijdelijke smaken op de markt, die je alleen in die periode kunt kopen.

Eerlijke koffie

Voor welke koffie je uiteindelijk ook gaat, belangrijk is het wel, dat dit eerlijke koffie is. Met eerlijke koffie bedoelen we dat het proces van boer tot kop koffie eerlijk verloopt. Dit noemen we specialty coffee, koffie van goede kwaliteit met een eerlijk verloop. Dit merk jij vervolgens aan de geur en aroma van de koffie, maar ook de smaak, de zoetheid, zuiverheid, afdronk en zuurgraad.

Belangrijk hierbij is dat deze koffie altijd van één plantage afkomstig is, en dat het direct van de boer wordt gekocht. Geen tussenpersonen dus, waardoor alles transparant en duurzaam blijft. Dit is niet alleen belangrijk voor de boer, maar ook voor het milieu.