Vispakketjes, voor 4 personen, met pesto en groenten gestoomd in de oven, een gezond zomers gerecht dat heimwee naar de barbecue oproept maar gelukkig ook in de winter gegeten kan worden.
Nodig:
vetvrij- of bakpapier of aluminiumfolie, geknipt in stukken waar de vis mee ingepakt kan worden
scherp mes en een snijplank
oven
Ingrediënten:
4 stukken vis (roodbaarsfilet, zalm, koolvis, zeewolf, tilapia of andere visfilet)
2 tomaten
1 paprika (géén rode, dat staat gezelliger bij de tomatenplakjes)
2 sjalotjes
citroensap (kan zowel vers als uit een flacon)
handjevol prei (in kleine stukjes gesneden)
handjevol champignons (in plakjes gesneden)
peper en eventueel zout
per vispakketje één eetlepel (rode) Pesto
1 tube of flacon vloeibaar om te bakken
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd ondertussen de groenten en zet alle ingrediënten alvast klaar. Leg de stukken bakpapier of folie op het aanrecht of op de tafel, waar de meeste ruimte is.
In het midden van de folie een beetje vloeibaar om te bakken smeren zodat de vis in een beetje vet ligt straks.Wrijf de vis in met citroensap, peper en eventueel zout en leg op ieder stukje folie of bakpapier een vis in het vet.
Leg op de vis een mix van de groenten en verdeel één eetlepel rode pesto per vis.
Vouw de pakketjes dicht, niet te strak, er moet tijdens de bereiding stoom uit kunnen ontsnappen.
Leg de vispakketjes in de voorverwarmde oven ongeveer in het midden en stoom ze gaar in 20 minuten.
Tip:
Verse peterselie, basilicum, kervel, dille en oregano zijn kruiden die ook prima passen bij vis. Deze zijn vrijwel in elke supermarkt te koop als plantje, leuk in de vensterbank, leuk om vanaf je eigen vensterbank je eten te kruiden.
Pesto is er in vele soorten, kies ook eens een andere kleur / smaak en leg eens een plak kruidenboter op de vis of een plak brie, camembert of boursin om te variëren
Serveer bij de vis een frisse salade, gebakken aardappeltjes (frites) en eventueel nog een ander bijgerecht. Ideeën voor recepten vindt u op Foobie.
Een frisse witte wijn, zoals de Muskat past hier prima bij.