blog placeholder

Een makkelijk te maken simpele verse tomatensoep ook geschikt voor vegetariers en veganisten.

Dit recept is voor 2 personen.

Boodschappenlijstje

  • 20 tomaten
  • 1 potje provinciaalse kruiden
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder 
  • 1 theelepel peper
  • 1 uitje

 Stap 1

Haal de groene kroontjes van de tomaten.Was de tomaten gebruik daarvoor een vergiet of spoel ze één voor één af.

Stap 2

Indien u een blender heeft haal deze dan te voorschijn. Mocht u geen blender hebben dan kunt u ook een keukenmachine gebruiken. Mocht u geen van beide apparaten in uw bezit hebben dan kunt u alles ook met een mes in kleine stukjes snijden.

Stap 3

Stop de ui en de tomaten bij elkaar in deblender/keukenmachine of snijd ze in stukjes.

Stap 4

Doe alle benodigde kruiden bij elkaar in een kom. Giet daarna de kruiden in de blender/keukenmachine of roer het door de ui en de tomaten.

Stap 5

Zet een pan op het vuur en giet het mengsel van de tomaten ui en kruiden in de pan. Zet het vuur hoog en breng het mengsel aan de kook. laat het 5 á 10 minuten doorkoken.

Stap 6

Haal de pan van het vuur en giet het mengsel in een kom.

Tip: lekker met stokbrood en kruidenboter