Witlof wordt vaak gegeten met ham en kaas. Deze ovenschotel biedt een heerlijke variatie zonder vlees.
Ingredienten voor 4 personen
- 8 witlof stronkjes
- 3 uien
- 1 el boter
- 150 ml slagroom
- 3 eieren
- 1 theelepel kerriepoeder
- 50 g amandel schaafsel
- 100 gram geraspte kaas of plakjes brie
- 200 ml witte wijn
Bereiding
1. Verwarm de over voor op 200 graden
2. Snijd de ui in stukjes en maak de witlof schoon. Snijd de witlof in de lengte een keer door.
3. Verwarm de boter in een pan en bak de ui glazig. Leg de witlof met de open gesneden kant op de ui in de pan en bak ongeveer 5 minuten.
4. Schenk de wijn bij de ui en de witlof en voeg zout en peper en kerrie toe. Laat de pan 5 minuten sudderen met een deksel.
5. Haal de deksel van de pan en kook het meeste vocht weg. Klop de eieren met de slagroom en wat zout en peper tot een glad mengsel. Vet een ovenschaal in en leg de witlof met de ui in de schaal. Giet het ei mengsel erover en eindig met het amandelschaafsel en de kaas. Bak in 20 minuten goudbruin in de oven.
Tip
Lekker met aardappel puree en een frisse salade met yoghurtsaus.