blog placeholder

Voor de mensen die vegetariër zijn hebben we goed nieuws. Een lekker driegangendiner met minder dan 500kcal! Het is Italiaans getint en niet moeilijk om klaar te maken. Natuurlijk mag de niet vegetariër er kip of iets dergelijk aan toevoegen.

 

Eet smakelijk!

Funghi trifolati

Ingrediënten voor 2 personen

4 takjes peterselie

2 teentjes knoflook

200 gram oesterzwammen of champignons

1 eetlepel olijfoliepeper, zout

Bereiding

1.Maak eerst de paddenstoelen schoon.

2.Snijd de oesterzwammen in repen of de champignons in vieren.

3.Maak de knoflook schoon en snijd de teentjes in plakjes.

4.Was de peterselie en knip het klein.

5.Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook goudgeel.

6.Voeg de paddenstoelen toe en bak ze op hoog vuur gaar.

7.Neem de pan van het vuur en meng er de peterselie, peper en weinig zout door. Serveer de paddenstoelen op kamertemperatuur.

Per persoon is dit 85 kcal

Lasagne van feta en aubergine

Dit zijn ingrediënten voor 2 personen

1 grote aubergine, in lengte en in plakjes gesneden

60 g fetakaas, verkruimeld

4 rijpe tomaten, ontvelt en in blokjes gesneden

1 grote ui fijn gesneden

2 teentjes knoflook, fijn

1 rode pepers, zonder zaden, fijn

1 el gemengde groene kruiden (zoals oregano, peterselie en basilicum)

1 t suiker

15 ml olijfolie

zout en peper

Bereidingswijze

1. vet de aubergine in met olijfolie en grill de aubergine tot het goudbruin van kleur is.

2. Maak een tomatensaus door de fijne ui, knoflook, tomaten, pepers, suiker, zout, peper en groene kruiden in een pan te doen en dit 20 tot 30 min te koken tot een egale tomatensaus.

3. Vet een ovenschaal in met olijfolie.

4. Leg een laag aubergine in schaal.

5. Daarover een laag tomatensaus.

6. En daarover fetakaas.

7. Herhaal proces en eindig met een laag aubergine.8. Bak de lasagne 20 minuten op 200°C.

Per persoon 283 kcal

Jogurt con lampone

Ingrediënten voor 2 personen

250 ml volle yoghurt

150 gram frambozen

1 eetlepel witte basterdsuiker

Bereiding

1. Bekleed een vergiet met een  natgemaakte theedoek en zet het vergiet op een kom.

2.Giet de yoghurt uit in de theedoek. Laat dan yoghurt ongeveer 4 uur in de koelkast uitlekken.

3.Was de frambozen zorg dat ze proper zijn.

4.Schep de yoghurt uit de theedoek en voeg basterdsuiker toe naar eigen smaak.

5.Verdeel de yoghurt over 2 schaaltjes en versier het met de frambozen.

Per persoon is dit maar 84 kcal. Het totale menu bedraagt maar 452 kcal per persoon en is dus een perfect gerecht voor vegetariers of mensen die op dieet zijn.