Een simpel recept voor een heerlijk varkenshaasje!
Varkenshaasje
Aantal personen: 2-3
Totale bereidingstijd: Ongeveer 1 uur
Benodigdheden:
_ 400 g varkenshaasje
_ 20 ml room
_ 1 kleine ui
_ Scheut witte wijn
_ Teentje look
_ Boter
_ Peper en zout
Bereiding:
Indien nodig ontdooi je het varkenshaasje. Laat genoeg boter smelten in een braadpan en schroei het varkenshaasje dicht aan alle zijden. Kruid met peper en zout.
Snij de ui in stukjes en stoof ze kort. Leg het varkenshaasje in een ovenschotel en voeg de ui, room, look en witte wijn toe. Plaats nu de schotel in de oven op 210 graden gedurende 35 minuten.
Als laatste haal je de schotel uit de oven en laat je nog 10 minuten rusten met zilverpapier over de schotel.
Serveertip: Lekker met frietjes, kroketten, puree, …
Extra info:
Varkenshaasje is een van de magere delen van het varken, het bevat dus niet veel vet. Het bevat wel veel eiwitten, wat goed is voor vb. de opbouw van cellen, spieren, organen, botten, …