Varkenshaas in een pittige Thaise saus, als afwisseling van de ‘gewone’ hollandse pot. Snel en gemakkelijk te bereiden, voor 2 personen, naar ieders smaak en makkelijk te combineren met een rijstgerecht of aardappelgerecht.
Nodig:
scherp (vlees)mes plus snijplank
braad- of koekenpan met anti aanbaklaag
Ingrediënten:
Varkenshaas aan één stuk 250 gram
half bakje champignons
beetje (braad)boter
Thaise sweet chilisaus
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
beetje olijf- of sesamolie
Bereiding:
Varkenshaas in plakjes (medaillons) snijden van 3 á 4 cm en invetten met wat olie. De champignons in plakjes snijden en in een beetje boter bakken. De medaillons even aanbraden in dezelfde pan aan beide zijden, elke kant 3 minuten. Gooi de koriander er overheen en voeg een scheutje Thaise saus erbij, rol het vlees even door de saus en serveer het met wat warme saus eroverheen.
Tip:
Dit vleesgerecht smaakt prima bij Pandang- of Basmatirijst, maar ook met gebakken aardappelen is het erg lekker. Voor de liefhebber is het natuurlijk ook mogelijk om er chinese-noodles bij te koken. (volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking)
Een frisse tomatensalade (ook te vinden op Foobie) is ook een lekkere combinatie met dit stukje vlees.