Home Eten en Drinken Varkenshaas in ketjapsaus – snel, simpel en lekker

Varkenshaas in ketjapsaus – snel, simpel en lekker

0
1581
blog placeholder

Thuis of op vakantie: er moet altijd weer eten op tafel komen. Dit oosterse roerbak gerecht is snel, simpel en vooral erg lekker. Het kan bereid op 1 kookpit, dus is ook geschikt voor kampeerders, studenten en beginners in de keuken.

Varkenshaas in ketjapsaus

Oosterse keuken Gerecht voor 4 personen.

Ingredienten:

400-500 gr varkenshaas, 2 tenen knoflook, snufje peper en zout, ketjap (manis), olie, 1 rode paprika, 250 gr champignons, 2 eetlepels maizena en een beetje water.

Bereidingswijze:

Snijd de varkenshaas in plakken van 1 cm dikte. maak een marinade van de olie, ketjap, knoflook, peper en zout. Doe de varkenshaas erbij en laat 15 minuten intrekken op een koude plek. Snijd de paprika en de champignons in stukken.

Verwarm een koekepan of wokpan op de hoogste stand en doe er een scheutje olie bij. Neem de varkenshaas uit de marinade en doe het in de pan, laat al roerend aan alle kanten bruin worden. Maximaal 3 minuten. Doe er de paprika en champignons bij en roerbak nog 2 minuten. Doe nu de marinade erbij en blus af met 100 ml water. Laat enkele minuten pruttelen. Om de saus te binden maak je een papje van de maizena met een beetje water en voegt dit toe.

Lekker met rijst, nasi, bami, mihoen, frietjes. en eventueel een frisse salade van tomaat en komkommer.