blog placeholder

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke Italiaans desert! Het is leuk en makkelijk om te maken! Verras uw vrienden

bon appetit

Ijs
gelato kan niet worden weggedacht uit de Italiaanse eetcultuur. Niet alleen kinderen zijn er dol op, ook volwassenen en bejaarden gaan regelmatig een ijsje eten in een van de talloze gelateria’s die Italie rijk is. Ijs na de maaltijd wordt in Italie beschouwd als gezond: het zou de warmtetoevoer bevorderen, die weer nodig is voor een goede spijsvertering. Maar ijs is vooral een lekkere afsluiting van het familiefeest dat de Italiaanse maaltijd is.

Vanille-ijs met balsamicoazijn

Ingredienten

-2 eetl blanke amandelen, fijngesneden
-0,5 l vanilleroomijs
-100 ml crème fraîche
-2 eetl balsamicoazijn
-1 eetl amaretto
-4 amaretti (amandelkoekjes) ter garnering

1. Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan.

2. Haal het ijs uit de vriezer en laat iets zacht worden

3. Klop met een garde de crème fraîche, balsamicoazijn en amaretto door het ijs.

4. Verdeel het ijs direct over 4 coupes of glazen

5. Strooi de amandelen erover en harneer met de amaretti