blog placeholder

Komt er onverwacht visite, dan is deze uiensoep een uitkomst.

Het is een makkelijk en snel te maken uiensoep, die als voorgerecht, maar ook als hoofdgerecht gegeten kan worden. Alleen de ingredienten vermenigvuldigen.

Kinderen lusten hem ook erg graag en zullen om meer vragen.

 
 

 

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 5 grote uien, in dunne ringen
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 2 eetlepels bloem
  • 700 ml groente- of kippenbouillon
  • 1 kaneelstokje
  • sap van 1 citroen of een paar kneepjes van citroenconcentraat.
  • 1 theelepel fijne kristalsuiker

 

 

Bereiden

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan.

Fruit de uien, met wat peper en zout in +/- 15 minuten gaar.Schep de uien af en toe een beetje om.

Haal de deksel van de pan en draai het vuur hoog.

Voeg de specerijen en overgebleven olie in de pan. Roer de bloem erdoor heen en bak alles 4 minuten lang en constant blijven omscheppen.

Giet de bouillon er langzaam bij en blijf goed roeren, zodat er geen klontjes ontstaan.

Voeg het kaneelstokje erbij en laat de soep +/- 40 minuten op een laag vuurtje pruttelen met de deksle er half op.

Voeg de suiker er aan toe en nog even roeren. Proef en voeg eventueel nog wat zout en peper erbij.

Schep het in kommen en smullen maar. Ook lekker met wat kruidenboter stokbrood erbij.