Orginele griekse tzatziki zelf maken, veel mensen kennen het wel..
Lekker uiteten bij de griek maar dat kost meestal een hoop geld en is dus niet altijd te betalen.
Nu kun je het thuis makkelijk zelf maken op de orginele manier van uit een restaurant, heerlijk bij turks brood en stokbrood. Het is een dikke yoghurt/kwark saus waar knoflook en andere kruiden in zitten veel gebruikt in de griekse keuken.
Benodigheden:
– een halve citroen
– 1 bakje griekse of bulgaarse yoghurt
– 1 bakje kwark
– een halve eetlepel olie
– een halve komkommer
– een teentje knoflook
– een theedoek en een grote kom
– Rasp
– zout en zwart peper
Het maken van de tzatziki:
Je doet het bakje griekse of bulgaarse yoghurt in de theedoek helemaal uitknijpen dat alle vocht eruit is en de yoghurt heel erg stijf word, dit zelfde doe je ook met de kwark.. Dit voeg je samen in de kom, nu snij je de komkommer horizontaal door midden en schraapt met een lepel alle pitjes eruit en smijd deze weg. Je snijd nu om en om streepjes op de rug van de komkommer, een streepje groend een streepje kaal, nu doe je de komkommer op de kleinste gaatjes van de rasp raspen en dit voeg je toe aan de yoghurt en kwark. Je knijpt de halve citroen erbij en voegt de knoflook en het zout en peper op smaak toe, dit goed omroeren en een tijdje laten staan.
Smakelijk eten!
Tip: Heerlijk bij turks brood als snack of warm eten zoals frietjes.