blog placeholder

Spaghetti met Aubergines

Voorbereiding 10 minuten 

Bereidingstijd 30 minuten 

Benodigdheden; 

  • 350gr spaghetti
  • 3 aubergines
  • Basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Parmazaanse kaas

Was de aubergines en snijd ze in dunne plakjes, strooi zout over de aubergines . Zet de aubergines een half uurtje aan de kant om te trekken.

Snijd de tomaten in kleine stukjes en verwijder de zaadjes, snijd de basilicum in kleine stukjes. Gooi wat olijfolie in een diepe koekenpan en voeg daar de teentjes knoflook aan toe. Gooi de tomaten en de basilicum in de koekenpan. Gooi wat peper en zout over de olijfolie en de tomaten. Laat dit een vijftien minuten koken.

Kook de spaghetti en spoel ondertussen de aubergines af, droog de aubergines af en bak ze in veel olijfolie tot ze goudbruin en knaperig zijn. Laat de aubergines uitlekken en voeg ze dan aan de tomatensaus toe. Zodra de spaghetti klaar is met het met de saus. Bij het serveren van de spaghetti gooi er wat geraspte parmezaanse kaas aan toe om het af te maken.

Spaghetti met tomatensla

Voorbereiding 20 minuten 

Bereidingstijd 10 minuten

Rusttijd 60 minuten 

  • 300gr spaghetti
  • 150 gr tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • Basilicum
  • Peterselie
  • 1 dl olijfolie
  • 80 gr groene selderij
  • Zout en zwarte peper

Was de selderij, peterselie en basilicum. Snijd alles fijn en doe het in een grote diepe schaal. Was de tomaten en snijd ze door de midden om de zaadjes te verwijderen, snijd de tomaten daarna in kleine blokjes. Doe de tomaten bij de kruiden in de schaal. Gooi wat peper en zout over de tomaten en kruiden voor de smaak, zelf gooi ik er altijd maar een klein beetje over. Snijd het teentje knoflook door de midden en gooi het in de schaal, giet daarna de olijfolie erbij. Doe plastic folie over de schaal en zet het een uur op kamertempratuur aan de kant.

Kook de spaghetti, en zodra deze klaar is verwijder je het teentje knoflook uit de tomaten salade en meng het daarna met de spaghetti.

“Eet smakelijk”