Een heerlijk gebak met kaneelijs en crème anglaise!
Tulpgebakje met kaneelijs en crème anglaise
Benodigdheden
Tulpgebak
_ 125 g boter
_ 140 g bloemsuiker
_ 1 pakje vanillesuiker
_ 4 eiwitten
_ 60 g melk
_ 160 g bloem
Ijs
_ 1,25 dl melk
_ 1,25 dl room
_ 100 g suiker
_ 3 maal het eigeel
_ 1 stukje kaneel of gemalen kaneel
Crème anglaise
_ 0,5 l melk
_ 1 vanillestokje of vanillesuiker,
_ 5 maal het eigeel
_ 100 g suiker
Bereiding
Kaneelijs
_ Mix de eigelen en de suiker tot ze wit wordt,
_ Kook de melk, room en het kaneelstokje zachtjes voor enkele minuten,
_ Giet dit bij de opgeklopte eigelen, terwijl blijven kloppen,
_ Laat dit terug koken, let op! niet laten doorkoken,
_ Haal het kaneelstokje eruit en laat snel afkoelen in een koud waterbad,
_ Eens afgekoeld, doe je dit in een ijsmachine die je 20 minuten laat draaien,
_ Zet in de diepvries.
Crème anglaise
_ Klop het eigeel met de suiker tot het wit wordt,
_ Laat de melk koken en giet het bij de geklopte eieren,
_ Laat dit bijna koken en laat het vervolgens zo snel mogelijk afkoelen,
Tulpgebakjes
_ Doe de boter, suiker en vanillesuiker in een kom en kop dit tot een luchtig beslag,
_ Voeg de eiwitten één voor één toe samen met de melk,
_ Voeg de bloem erbij en meng,
_ Vet een ovenplaat in en strooi er wat bloem over,
_ Smeer het deeg heel dun uit in cirkels of voerkantjes,
_ Bak ze af in een hete oven tot ze beginnen te bruinen, neem ze dan één vor één uit met een spatel,
_ Plooi de gebakjes over een omgekeerd glas, zo krijgt het de vorm van een bakje.
Afwerking
_ Breng een beetje crème anglaise op een bord,
_ Leg er ook een tulpgebakje op met daarin een bolletje ijs,
_ Versier eventueel met wat slagroom, een blaadje munt en/of wat fruit.
Enjoy!