blog placeholder

Een heerlijk gebak met kaneelijs en crème anglaise!

Tulpgebakje met kaneelijs en crème anglaise

Benodigdheden

Tulpgebak

_ 125 g boter

_ 140 g bloemsuiker

_ 1 pakje vanillesuiker

_ 4 eiwitten

_ 60 g melk

_ 160 g bloem

Ijs

_ 1,25 dl melk

_ 1,25 dl room

_ 100 g suiker

_ 3 maal het eigeel

_ 1 stukje kaneel of gemalen kaneel

Crème anglaise

_ 0,5 l melk

_ 1 vanillestokje of vanillesuiker,

_ 5 maal het eigeel

_ 100 g suiker

Bereiding

Kaneelijs

_ Mix de eigelen en de suiker tot ze wit wordt,

_ Kook de melk, room en het kaneelstokje zachtjes voor enkele minuten,

_ Giet dit bij de opgeklopte eigelen, terwijl blijven kloppen,

_ Laat dit terug koken, let op! niet laten doorkoken,

_ Haal het kaneelstokje eruit en laat snel afkoelen in een koud waterbad,

_ Eens afgekoeld, doe je dit in een ijsmachine die je 20 minuten laat draaien,

_ Zet in de diepvries.

Crème anglaise

_ Klop het eigeel met de suiker tot het wit wordt,

_ Laat de melk koken en giet het bij de geklopte eieren,

_ Laat dit bijna koken en laat het vervolgens zo snel mogelijk afkoelen,

Tulpgebakjes

_ Doe de boter, suiker en vanillesuiker in een kom en kop dit tot een luchtig beslag,

_ Voeg de eiwitten één voor één toe samen met de melk,

_ Voeg de bloem erbij en meng,

_ Vet een ovenplaat in en strooi er wat bloem over,

_ Smeer het deeg heel dun uit in cirkels of voerkantjes,

_ Bak ze af in een hete oven tot ze beginnen te bruinen, neem ze dan één vor één uit met een spatel,

_ Plooi de gebakjes over een omgekeerd glas, zo krijgt het de vorm van een bakje.

Afwerking

_ Breng een beetje crème anglaise op een bord,

_ Leg er ook een tulpgebakje op met daarin een bolletje ijs,

_ Versier eventueel met wat slagroom, een blaadje munt en/of wat fruit.

Enjoy!