blog placeholder

Kook de Italiaanse cultuur uw keuken in met deze heerlijke socliola alla toscana ’toscaanse scholrolletjes’! Bon appetit!

Sogliola alla toscana
Toscaanse scholrolletjes

ingredienten

-2 scholfilets, schoongemaakt en in lengte gehalveerd
-2 tomaten, zaadlijsten verwijderd en in stukjes
-1 eetl kappertjes
-2 eetl groene olijven, ontpit en kleingesneden
-1/2 bosje basilicum, fijngesneden
-100 ml witte wijn
-sap van 1 citroen
-2 eetl olijfolie voor bakken en braden
-4 eetl parmezaanse kaas, geraspt
-cocktailprikkertjes

1. Verwarm de oven voor op 150°C

2. Meng de tomaat, kappertjes, olijven en basilicum. Verdeel dit mengsel over de filets. Rol op en zet vast met een prikkertje

3. Leg de visrolletjes in een ovenschaal. Voeg wijn, citroensap en 2 eetlepels olijfolie toe en dek de schaal af met folie

4. Zet de schaal 20 minuten in de oven.

5. Verwijder de folie en bestrooi de vis met parmezaanse kaas.
Zet de rolletjes nog 2 minuten onder een hete grill

Lekker met roergebakken spinazie