blog placeholder

De Toscaanse keuken heeft veel weg van de smaakrijke Italiaanse keuken. Wat de Toscaanse keuken zo aantrekkelijk maakt is dat de gerechten simpel en gezond zijn.

Ingrediënten:

·         1 pakje macaroni mix van honig

·         1 pakje room

·         250 milliliter melk

·         Zakje aardappelschijfjes

·         Halve bloemkool

·         Een courgette

·         Cherrytomaatjes

·         Halve kipfilet

·         Geraspte kaas of mozzarella

·         Olijfolie

·         Zout en peper

 

De aardappelen

Snijd de bloemkool in kleine stukjes en bak ze 10 minuten samen met de aardappelschijfjes in een laag olijfolie.

 

De kip

Snijd de cherrytomaatjes door de helft en de courgette in dunne plakjes. Snijd vervolgens het kipfilet in stukjes. Bak de kip filet samen met de cherrytomaatjes en courgette ongeveer 10 minuutjes in een laagje olijfolie. Doe er wat zout en peper bij.

 

De saus

Pak dan een klein steelpannetje en doe daarin  de room samen met de melk en de macaroni mix en laat dat even op een laag pitje koken .

 

Doe de groenten samen met het kipfilet in een ovenschotel. Giet de saus erover en strooi de geraspte kaas erover heen. Je kunt er ook voor kiezen om plakjes mozzarella in plaats van de geraspte kaas te gebruiken.

 

Dek de ovenschotel af met zilverfolie en laat de schotel voor ongeveer een half uur in de oven staan. Wanneer de kaas gesmolten is, is de ovenschotel klaar.

 

Presentatie

Serveer de ovenschotel op een bord, met rucolasla als garnering. Doe op een aparte bord wat olijfolie. Leg er schijfjes van tomaat en mozzarella op. Doe er wat zout en peper overheen.

 

En smakelijk eten