Binnen een paar stappen heeft u een tonijnsalade met aardappelen! Bon appetit!
Tonijn salade met aardappelen
Energie 355 kcal
Eiwit 23 g
Vet 14 g
Koolhydraten 35 g
(per eenpersoonsportie)
Ingredienten
-400 G nieuwe aardappelen, gekookt en in stukjes
-1 blikje tonijn op olie
-4 eetl olijfolie extra vierge
-sap van 1 citroen
-4 eieren, gekookt en in vieren
-2 eetl kappertjes
-1 potje of blikje ansjovisfilets, fijngehakt
-100 G zwarte olijven, ontpit en fijngehakt
-zout en peper
1. Klop olie en citroensap tot een dressing
2. Doe de overige ingredienten in een schaal, giet de dressing erover en schep voorzichtig door elkaar
3. Laat de salade 1 uur in de koelkast op smaak komen.
Kindertip: Houden de kinderen niet van vis? Maak de borden dan apart op en vervang de tonijn door hamblokjes