blog placeholder

Zin in een lekkere stevige pasta met weinig ingrediënten en toch een grote smaaksensatie? Dan is dit recept precies wat je zoekt. Dit recept kan niet mislukken en is heerlijk na een actieve dag buiten zijn of na een dag hard werken. Toch heeft het ook élégance en kan het prima tijdens een diner geserveerd worden; klein als een voorafje of ietsje meer als een hoofdgerecht.

 

Benodigdheden 2 personen:

  • 180-200 gram pasta
  • 1 kleine aubergine
  • 200 gram champignons
  • 2 bosuitjes
  • 1 blikje stukjes tonijn op zout water
  • 100-150 ml kookroom
  • Verse basilicum
  • Geraspte Parmezaanse kaas (hoeveelheid naar wens)
  • Vers gemalen peper
  • Zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

Snijd de aubergine in plakken, leg ze op keuken papier en bestrooi ze met een beetje zout. Laat zo voor ongeveer 30 minuten het vocht uit de aubergine trekken. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en de bosuitjes in halve ringetjes. Laat ook de tonijn uitlekken in een vergiet.

Als de aubergine klaar is breng je voldoende water aan de kook voor de pasta en kook je de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd daarna de aubergine in kleine blokjes van ongeveer 0.5 bij 0.5 cm. Verhit in een koekenpan wat olijfolie en bak hierin de stukjes aubergine voor ongeveer 5 minuutjes. Voeg vervolgens de champignons toe en bak voor nog eens 3 minuten. Nu moet de pasta ongeveer gaar zijn, zodat deze afgegoten kan worden. Zet de pan met pasta op een laag vuurtje en voeg meteen het aubergine/champignon mengsel toe, de tonijn en kookroom. De hoeveelheid kookroom kan je zelf bepalen. Het is lekker als het niet een echte saus is maar er net een beetje room aan ieder stukje pasta hangt. Blijf goed roeren om aanbakken te voorkomen. Voeg als laatste de bosuitjes, verse stukjes basilicum en vers gemalen peper toe. Nog een laatste keer goed roeren en het gerecht kan geserveerd worden in diepe borden of in kommen. Bestrooi het gerecht als laatste nog met een beetje Parmezaanse kaas.

(Zelf geef ik altijd de voorkeur aan voorverwarmde borden en kommen. Zo blijft je gerecht langer op temperatuur en dus kun je langer van het diner genieten.)