blog placeholder

Bereidingstijd 45 min

Per persoon 483 kcal/ 2027 kj

Benodigdheden voor 4 personen

1 blik tonijn in olie (150 g)

2 rode uien

1/2 bosje koriander

2 el olijfolie

peper en zout

4 vellen filodeeg

5 eieren

3 dl zonnebloemolie

Laat de tonijn uitlekken in een zeef.

Pel en snipper de uien.

Spoel de koriander af, dep de blaadjes droog en hak ze fijn.

Verhit de olijfolie in de pan en fruit datin 6 minuten zachtjes de uien en koriander.

Neem de pan van het vuur en doe de tonijn erbij.

Roer alles tot een gladde pasta.

Breng deze op smaak met peper en zout.

Leg een vel filodeeg klaar en schep 1/4 van de tonijnpasta erop.

Druk een kuiltje in het midden en breek hierover een ei.

Kruid met peper en zout.

Klap het deeg over de vulling dicht en druk met de tanden van een vork de randen aan.

Maak met de rest van de ingrediënten nog drie pakketjes.

Splits het laatste ei en bestrijk de deegranden met het eiwit.

Verhit de zonnebloemolie ein een grote pan of friteuse en bak de pakketjes goudbruin.

Smakelijk !!