De vegetarische keuken herbergt heel veel lekkere gerechten die ook als aanvulling op andere menu’s een welkome aanvulling zijn. Deze salade is kleurrijk, fris, voor 4 personen en past overal bij. Eventueel door gebruik van ándere toevoegingen (zie Tip) is de smaak van de salade aan te passen aan de rest van de gerechten.
Nodig:
schaal met slabestek
scherp mes
zeef of vergiet
kookpan
Ingrediënten:
250 gram rode en gele kerstomatoen
250 gram schoongemaakte haricots verts (dunne sperzieboontjes)
2 knoflookteentjes (heel fijn gesneden)
één handjevol munt (fijn gesneden)
4 eetlepels extra vergine olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
peper en eventueel zout
4 eetlepels Feta-blokjes of Danish Blue (blauw geaderde kaas)
Bereiding:
Kook de schoongemaakte sperzieboontjes 2 minuten in kokend water en giet ze af. Halveer de tomaatjes na het wassen en verdeel ze over een schaal. Voeg de uitgelekte en afgekoelde boontjes toe, plus de munt, knoflook, olijfolie en azijn en roer dit door elkaar.
Snijd de Feta óf de Danish Blue in kleine stukjes en strooi deze over de salade als garnering.
Tip:
Een fijn gesneden rauw uitje in de salade geeft een wat ándere smaak aan de salade, evenals het gebruik van bijvoorbeeld komkommer of augurk.
Griekse Tzaziki-saus (ook op de Foobie-site te vinden) is bij deze salade ook erg lekker, eventueel kan dan de kaas achterwege gelaten worden.