blog placeholder

Tomaten-basilicumsoep, een heerlijk Italiaans voorgerecht, leuk en makkelijk om te maken! Bon appetit!

Tomaten-basilicumsoep

De Sardeense keuken tot slot wordt nogal eens als minderwaardig beschouwd omdat ze zo weinig op de echt Italiaanse keuken lijkt. Niet dat de inwoners van dit prachtige eiland dat erg vinden; ze voelen zich in de eerste plaats Sardenen, dan pas Italianen. Dat betekend ook dat ze eigen eetgewoontes hebben. Zo werd er in Sardeense restaurants oorspronkelijk geen primo geserveerd. Ook hebben de Sardenen talloze vleesrecepten die je nergens anders in Italie tegenkomt. Wat dacht u bijvoorbeeld van een varken dat onder de grond wordt klaargemaakt of van een kalf gevuld met lam dat op zijn beurt weer gevuld is met kip?

ingredienten

-1 kg tomaten, in vieren
-1 eetl olijfolie voor bakken en braden
-1 kleine ui, fijngesnipperd
-1 l groentebouillon
-1/2 bosje basilicum, fijngesneden, enkele reepjes overhouden voor de garnering
-2 eetl room (optioneel)
-Zout

1. Verhit de olie in een pan en voeg de ui en de tomaten toe.
Bak al roerend 5 minuten op middelhoog vuur, hierdoor ontzuren de tomaten

2. Giet de bouillon erbij en roer de basilicum erdoor. Laat een minuut trekken

3. Pureer de soep met een staafmixer en wrijf vervolgens al roerend door een zeef

4. Breng op smaak met een beetje zout. Voeg 2 eetlepels room toe als de soep wat zuur van smaak is.