blog placeholder

In dit artikel geef ik een paar tips die u direct in uw dagelijks leven kan invoeren.

Eet de hoofdmaaltijden ontbijt,lunch en avondeten.

Het is goed om een vast eetpatroon te hebben als u wat gewicht krijt wilt raken. Met een vast eetpatroon heeft u minder zin om te snacken. Eet als tussendoortje 2 stukken fruit en als toetje een kom magere yoghurt zo heeft u minder zin in snacks.

Wandel 30 á 60 minuten als u s'ochtens opstaat en voor u naar bed gaat.

Dat 30 minuten aan beweging per dag gezond is, is inmiddels wel duidelijk. Echter als u wilt afvallen kunt u beter nog iets meer bewegen om extra calorieen te vebranden.

Beweeg extra op weg naar uw werk.

Ga te voet of neem de fiets naar uw werk. Werkt u ver weg? Loop of fiets naar het station. Parkeer de auto eens wat verder weg.

Neem een hond.

Als u van dieren houd en vaak thuis bent neem dan een hond. Mensen met een hond bewegen meer. Mensen die meer bewegen verbranden dus ook meer calorieen. Laat uw hond dan ook minstens 3x per dag uit. Dit is toch al weer 3x 20 minuten per dag. Één uur extra beweging per dag.

TV – kijken

Als u televisie kijkt ga dan iedere reclame iets doen stoffen,zuigen,buikspieroefeningen of stappen op de plaats. Televisie kijken kost ons de minste inspanning zelfs slapen kost meer inspanning dan TV kijken.

Zittend beroep.

Heeft u een zittend beroep? Probeer dan om als de telefoon gaat te gaan staan en te stappen op de plaats. Probeer om zo min mogelijk stil te zitten beweeg met uw voet, trek de buikspieren aan.

Eetdagboek.

Schrijf een week op wat u eet en drinkt, let daarbij vooral op de vetten en suikers die u binnenkrijgt. U zult er nog verstald van staan hoeveel verborgen suikers en vetten u binnenkrijgt. Dit komt namelijk vaak door de dingen die u eet waarvan u denkt dat ze gezond zijn. Dit gebeurt ook regelmatig met geen vet of geen suiker producten. Bij geen vet producten zit er toch vaak suiker in en bij geen suikerproducten zit er toch vaak vet in. Lees de labels voor u een product koop probeer verzadigde vetten te vermijden. Beperk suikers en onverzadigde vetten.

Boodschappen.

Doe één keer in de week boodschappen met een lijstje en een gevulde maag. Moet u toch nog iets hebben? zorg dan dat u zich niet af laat leiden door andere producten en/of aanbiedingen. Neem alleen datgene mee waar u voor bent gekomen!

Porties.

 Als u van grote porties houd probeert u het dan eens om het op een kleiner bord op te scheppen en te eten met een gebaksvorkjes of theelepeltje. Zo gaat het een stuk langzamer dus ook een goede tip voor de snelle eters onder ons. Kauw je eten regelmatig en schrok je eten niet naar binnen.

Groente thee.

Drink veel groene thee. Een test met muizen heeft bewezen dat dit effect heeft op je vetopnamen. Hoewel een mens natuurlijk anders is als een muis maar het kan in elk geval geen kwaad. Men drinkt vaak ook al te weinig dus hiermee heb je gelijk twee vliegen in een klap. drink zo'n 1,5 a 2 liter per dag. Probeer ook niet veel meer te drinken dat kunnen je nieren namelijk niet aan.