blog placeholder

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijk Italiaans Tagliatelle ai carciofo (tagliatelle met artisjokken) Bon appetit!

Tagliatelle ai carciofo
Tagliatelle met artisjokken

Ingredienten

-400 g tagliatelle
-2 eetl olijfolie voor bakken en braden
-2 tenen knoflook, fijngehakt
-1 pot artisjokharten (400 g) uitgelekt en gehalveerd
-4 eetl gedroogdetomaten op olie, in reepjes
-100 g parmezaanse kaas, geraspt
-1/2 bosje basilicum, fijngesneden
-2 eetl pijnboompitten, geroosterd
-zout en peper uit de molen

1. Verhit de olie in een pan en bak de knoflook even aan.

2. Voeg artisjokharten en tomaatjes toe en bak al roerend een minuut mee.

3. Kook de tagliatelle al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat uitlekken in een vergiet.

4. Roer de pasta door het artisjokmengsel. Schep de kaas, basilicum en pijnboompitjes erdoor en breng op smaak met zout en peper.