blog placeholder

Nodig: (voor 4 pers. ,u kunt dit allemaal in de supermarkt vinden).

– 2 blikken tomatensardien

– 400 gr. rijst (ongekookt)

– 1 teentje knoflook(fijn gestampt of gesneden)

– 2 uien (gesneden)

– 2 theelepel zout (afgestreken)

– 3 eetlepel zonnebloem of olijfolie

– 500 gram ingevroren snijbonen(gesneden)

– 1 peper

Was/spoel het rijst 3 keer goed met water ,daarna al het water eruit gieten ,kookpot aan de buitenkant afdrogen ,vul de kookpot/snelkoker t/m 1 fingerkoot van uw wijsvinger met water(zorg dat het rijst een beetje gelijk in de kookpot/snelkoker ligt voordat u het water erbij doet ,om het te koken doe de deksel erop en zet het +/- 20 min. op het vuur(zie rijstverpakking).

Ondertussen kunt u de tomatensardien blikken openen ,schenk de saus in een kommetje en de sardien kunt u per blik op een bord plaatsen waarna u de eventueel aanwezige vinnen met een aardappelmesje kunt verwijderen ,waarbij u de sardien op de rug open snijd ,waardoor u de graat en de buikinhoud kunt verwijderen.

Hierna schild u 1 ui en snijd u dit in de lengte ,daarna dwars in smalle stukken ,waarna u het knoflook peld en fijn stamt of in kleine stukjes snijd. U snijd de peper in de lengte daarna dwars om kleine stukjes te krijgen(mocht u geen peper eten dan kunt u altijd dit weg laten maar om het gerecht af te maken is het met de peper aan te raden).

Hou het rijst in de gaten als het bijna lijkt over te lopen doet u dit op een wat zachter vuurtje en roert u met een lepel er doorheen ,het roeren doet u regelmatig tot het rijst klaar is (gebruikt u een rijstkoker dan is dit niet nodig).

U neemt een pan zet dit op het vuur (niet hoog vuur),doe 1,5 theelepel olie erin laat dit een beetje op temperatuur komen waarna u de ui ,knoflook en peper licht bruin laat worden ,daarna doet u de sardien erbij. Prak de sardien met een vork (na voorkeur) en gooi 1 theelepel zout (afgestreken,na eigen voorkeur extra zout zetten) erbij ,laat dit op een zacht vuurtje staan +/- 15 min.

Terwijl het rijst en de sardien klaar of nog op een zacht vuurtje staan ,kunt u in een andere pan de rest van de olie doen met 1 gesneden ui ,laat dit ook weer licht bruin worden en doe daarna de snijbonen erbij. Laat dit met de deksel erop bakken (regelmatig roeren). Wanneer dit na voorkeur zacht genoeg is kunt u 1 theelepel (wederom na voorkeur) zout erbij doen en zonder deksel op een laag vuurtje laten bakken +/- nog 5 minuten(regelmatig roeren).

Dit is in een half uur te maken ,Smakelijk eten !.

Grt, 

Aniel