blog placeholder

Spinazie is op zich al een zeer gezonde groenten en met dit gerechtje houden we bovenop nog eens rekening met het minimaal aan calorieën.

Spinazietaart voor 6 personen

-1,5 kg spinazie
– 30 g gesmolten boter
– 40 g broodkruim
– 1 ui
– 2 theelepels olijfolie
– 4 lente-uitjes
– 750 g hüttenkäse
– 2 eieren
– 2 teentjes knoflook
– 15 g verse munt
– 1 mespuntje nootmuskaat
– 1 pakje filodeeg

Bereiding

Kook de spinazie in een pan met deksel erop. Laten koken totdat de blaadjes iets geslonken zijn. Haal ze dan uit de pan en laat ze afkoelen.

Neem een vierkante ovenschaal van ongeveer 1,5 l inhoud en vet ze in met olie. Verwarm de oven voor tot 180°C.

De ui vernipper je in kleine stukjes en de lente-uitjes snij je in ringen. Verhit dan wat olie in een pan en fruit hierin de lente-uitjes en de ui.

Meng de lente-uitjes en de ui met de spinazie. Nu mag je de hüttenkäse, eieren, knofloop, nootmuskaat en de munt er ook door roeren. Smaak af met wat peper en zout.

De helft van de filodeeg vellen bestrijk je nu met boter. Bekleed hiermee de bodem en zijkanten van de ovenschaal. De ongebruikte filodeeg vellen bewaar je onder een vochtige doek.

Dan mag je het broodkruim over het filodeeg op de bodem strooien. Hierover verdeel je de vulling. Vouw eventueel overlappend fildeeg over de bovenkant en leg de overige vellen op de taart.
Dan duw je ze heel goed aan en stop ze aan de zijkanten in.

Als laatste bestrijk je de taart met de overgebleven boter. Als versiering kan je ruitjes, vierkantjes of rondjes kerven aan de bovenkant.

De spinazietaart moet ongeveer een 40 tal minuten bakken totdat ze een mooie goudbruine kleur heeft.