Malfatti oftewel Spinaziegnocchi is een heerlijk Italiaans gerecht, lekker voor in de winter. Bon appetit!
Malfatti
Spinaziegnocchi
Ingredienten
-500 g spinazie
-1 eetl olijfolie voor bakken en braden
-1 ui, fijngesnipperd
-1/2 bosje basilicum, kleingesneden
-150 g g ricotta kaas
-100 g parmezaansekaas, geraspt
-2 eieren
-zout en peper
-200 g patentbloem
1. Verwarm de oven voor op 200°C
2. Was de spinazie en blancheer een minuut in een pan met kokend water.
Laat uitlekken in een vergiet
3. Verhit de olie en bak hierin de ui glazig. Voeg de spinazie en de basilicum toe en roerbak een minuut mee. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
4. Meng de ricotta met de helft van de parmezaansekaas en de eieren en breng op smaak met zout en peper
5. Roer de afgekoelde spinazie erdoor en voeg al roerend beetje bij beetje de bloem toe. Kneed tot een samenhangend deeg. Voeg wat extra bloem toe als het deeg te vochtig is.
6. Breng een grote pan water een beetje zout aan de kook. Maak met een theelepel kleine balletjes (gnocchi) van het deeg en doe in de pan. Zet het vuur klein. De balletjes zijn gaar zodra ze aan de oppervlakte komen drijven.
Haal met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken
7. Leg de gnocchi in een ingevette ovenschaal. Strooi de rest van de parmezaanse kaas erover en zet 8 minuten in de oven
Malfatii betekent ‘slecht gemaakt’. Deze ‘gnocchi’ is namelijk gemaakt van een vulling voor ravioli en daarom niet netjes, zoals bij ravioli, door deeg omhuld.