Na 1 keer te hebben geprobeerd, was ik verkocht. Deze heerlijke vegetarische spinaziehapjes zijn op ieder feestje een succes en ook als tussendoortje of aanvulling bij het diner kan hij door!
Ingredienten:
- Koopmans bladerdeeg, 10 plakken
- Spinazie-a-la-creme (diepvries)
- Feta kaas
- Kopje water
- Geraspte kaas
Zo maak je het:
Laat de spinazie ontdooien in een bakje.
Leg de bladerdeeg plakken los van elkaar 10 minuten om te ontdooien. Snij alle 10 de plakken over dwars door de helft, zodat je van iedere vierkante plak 2 driehoekige plakken maakt.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vouw de driehoekige bladerdeeg plakken dubbel en druk een zijde met je vinger dicht. Om dit beter te laten plakken, gebruik je een beetje water.
Nu heb je de vorm van een patatzakje. Doe hier zoveel spinazie in, zodat je de open zijdens nog dicht kunt duwen tegen elkaar. Bij deze spinazie doe je 3 of 4 blokjes (van ongeveer een halve cm bij een halve cm) fetakaas.
Druk nu de losse zijdes van het bladerdeeg op elkaar en zorg dat het gehele bladerdeegflapje dichtzit. Wederom met water plakkerig maken.
Maak de bovenkant van het spinazieflapje nat met wat water en bestrooi deze met geraspte kaas.
De hapjes kunnen nu 15 tot 20 minuten in de oven (200 C)
Eet smakelijk!!