blog placeholder

Een makkelijk recept. Zelf verzonnen. Speciaal voor vegetariërs.

Dit recept is eigenlijk ontstaan doordat ik weinig tijd en geld had aan het einde van de week.

Ik kreeg iemand op bezoek voor het eten dus moest toch iets lekkers in elkaar flansen.

Dit is het resultaat.

 

  Benodigdheden: (2personen)

 -6 kleine aardappelen

-100gram champignon

-1 ui

-300gram (diepvries) spinazie a la crème

-een scheutje olijfolie

 

 Bereiding:

Laat ruim een liter water koken in een waterkoker. Scheelt tijd en energie.

Was de aardappelen en doe ze in een pan met kokend water.

De aardappelen hoef je niet te schillen. Scheelt ook tijd en is gezonder.

Was de champignons en snij ze door de helft.

Zelf hou ik van grote stukken groente, maar je kunt de champignons natuurlijk ook kleiner snijden.

Pel de ui en snij deze in stukjes.

Als je niet wil huilen onder het koken is het verstandig om de uien onder het snijden even af te spoelen met water .

 Giet een scheutje olijfolie in een pan.

Het liefst bak ik met zo min mogelijk vet, maar aangezien ik geen anti-aanbakpan gebruik moet er toch iets olie in. Omdat ik dan toch moest kiezen is het olijfolie geworden. Dat is het gezondste volgens mij.

Doe de ui, de stukken champignons en de (bevroren) spinazie blokjes in de pan.

De precieze tijd weet ik niet, maar dat ligt een beetje aan jezelf. Mijn champignons heb ik het liefst niet doorweekt dus heb ik niet zo lang nodig.

Zet de pan op een matig vuurtje en doe er een deksel op. Je moet wel af en toe roeren.

Als het goed is zijn de aardappelen ook bijna gaar en kun je vast de tafel dekken.

Gaat er niks verkeerd dan heb je binnen een half uur een heerlijke vegetarische maaltijd op tafel!

 

Mijn bezoek en ik hebben genoten!

Hopelijk doe jij dat ook.