blog placeholder

Heerlijke Italiaanse spaghetti binnen een paar stappen. Laat uw vrienden versteld staan en kook de Italiaanse cultuur uw keuken in! Bon appetit!

Wist u dat al dente gekookte pasta een lagere GI-waarde heeft dan helemaal gaar gekookte pasta? GI staat voor Glycaemic Index en is een systeem om koolhydraten te classificeren naar snelheid van verbrandig. Hoe sneller de verbranding in het lichaam, hoe hoger de GI. Met andere woorden; hoe gaarder de voeding, hoe gemakkelijker het is om deze te verteren. Goed voor sporters, maar niet voor de rest van ons. Voeding met een laag GI-waarde wordt langzamer en constanter door het lichaam afgebroken, waardoor de bloedsuikerspiegel beter in balans blijft. Pasta al dente is dus niet alleen lekkerder, maar ook beter.

Ingredienten
Voor 4 personen:

-400 g spaghetti
-50 g groene olijven, ontpit
-50 g zwarte olijven, ontpit
-4 tomaten, in zessen
-1/2 bosje basilicum, fijngesneden
-1/2 bosje oregano, fijngesneden
-1 bosje rucola, fijngesneden
-2 eetl balsamicoazijn
-2 eetl olijfolie extra vierge
-zeezout en vergemalen peper

1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking of maak zelf verse pasta

2. Meng ondertussen de olijven, tomaten, basilicum, oregano en rucola door elkaar.

3. Roer de olie en azijn erdoor en strooi er zeezout en peper uit de molen over.

4. Verdeel de spaghetti over 4 borden en schep het olijvenmengsel erover.