blog placeholder

Hieronder volgt het recept voor een heerlijke bolognese saus.

Recept spaghetti (voor5 a 6 personen)

 

Ingrediënten:

  • 1 pot pastasaus met basilicum (max. 500ml) of pakje gezeefde tomatensaus
  • 2 grotere blikjes tomatenpuree (AH eigen merk is de dikste, lees: beste)
  • 1 ui (normaal formaat)
  • 1 kilorundergehakt
  • ¾ pak (goud)salami, ong.75 gram
  • Tomatenketchup
  • Oregano
  • Bruchetta
  • Zwarte peper
  • Groene pesto
  • Rode pesto
  • Groene en zwarte gesneden olijven
  • Geraspte oude kaas
  • 1 theelepeltje suiker
  • Eierlepeltje koffiemelk

 

 

Bereidingswijze:

  • Snij de ui en salami in fijne stukjes.
  • Bak de stukjes ui en daarna het gehakt (goed laten uitlekken met bijv. een zeef zodat het vocht en vet niet mee de saus ingaan). Deze kunnen bij de pastasaus in een pan.
  • Voeg de 2 blikken tomatenpuree, half zakje geraspte kaas, geneden salami en 2 flinke knepen tomatenketchup toe.
  • Vervolgens 1 volle eetlepel groene pesto en een zelfde hoeveelheid oregano en flink wat peper toevoegen (met molen ong. 30 keer draaien).
  • Een halve eetlepel bruchetta, 3 eetlepels rode pesto toevoegen, 1 eetlepel groene en 1 eetlepel zwarte gesneden olijven toevoegen.
  • 1 theelepeltje suiker en een eierlepeltje koffiemelk toevoegen.
  • Het geheel roeren, opwarmen en proeven:

bij zurigheid-> 1 schepje suiker toevoegen en eventueel nog wat kruiden.

Bij teveel kruiden-> wat tomatenketchup en wat suiker toevoegen.

  • Spaghetti/andere pasta koken en saus opwarmen