Kook de Italiaanse cultuur uw keuken in met deze heerlijke spaghetti alla carbonara! bon appetit!
Behalve verschillende vormen kan pasta ook verschillende kleuren hebben.
Door toevoeging van spinazie onstaat er een pasta verdi, groene pasta.
Zwarte pasta, pasta nero, wordt gemaakt met behulp van inktvis en pasta rosso heeft zijn rode kleur te danken aan tomaten
Spaghetti alla carbonara
Ingredienten
-400 g spaghetti
-250 g pancetta
-1 teentje knoflook, uit de pers
-200 g pecorino-kaas, geraspt
-2 eieren
-zout en peper uit de molen
1. Bak de pancetta uit de oven
2. Voeg knoflook oe en bak kort op laag vuur mee.
3. Kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat goed uitlekken en schep door de pancetta. Haal het van vuur
4. Doe de eieren en kaas erbij en blijf roeren tot de eieren romig worden.
Beng op smaak met zout en peper uit de molen