Dit recept komt van oorsprong uit de streek Reggio Nell'Emilia. Van mijn Italiaanse schoonzoon kreeg ik dit originele recept. Hij heeft het koken van zijn oma geleerd volgens oude traditie.
Recept voor 3 personen:
200 g gerookte spekblokjes
have eetl. olijfolie
150 g geraspte pecorino en/of parmigiano reggiano (parmezaanse kaas)
peper naar behoefte
300 tot 350 g spaghetti
3 eieren
beetje melk
Bereiding:
Neem een grote pan en vul deze met water en een beetje zout. Als het water kookt leg dan de spaghetti erin. In een lage pan wat olijfolie verhitten en de spekblokjes wat aanbakken. In een diep bord de eieren loskloppen en roer de kaas, peper, olijfolie en de melk er doorheen.
Zodra de spaghetti kookt, de pan afgieten en bewaar een beker met het kookvocht. Leg de spaghetti terug in de pan samen met de eieren, spekblokjes en het kookvocht en zet alles op een laag pitje. Blijf alles goed door elkaar roeren totdat het water bijna verdwenen is en let erop, dat het ei niet gaat aanbranden. Mocht de spaghetti een beetje droog worden dan gewoon wat water uit de beker er bijvoegen. Dan blijft het lekker smeuïg.
Als laatste bestrooien met parmezaanse kaas en dan
Buon appetito!
Recept voor 3 personen:
200 g gerookte spekblokjes
have eetl. olijfolie
150 g geraspte pecorino en/of parmigiano reggiano (parmezaanse kaas)
peper naar behoefte
300 tot 350 g spaghetti
3 eieren
beetje melk
Bereiding:
Neem een grote pan en vul deze met water en een beetje zout. Als het water kookt leg dan de spaghetti erin. In een lage pan wat olijfolie verhitten en de spekblokjes wat aanbakken. In een diep bord de eieren loskloppen en roer de kaas, peper, olijfolie en de melk er doorheen.
Zodra de spaghetti kookt, de pan afgieten en bewaar een beker met het kookvocht. Leg de spaghetti terug in de pan samen met de eieren, spekblokjes en het kookvocht en zet alles op een laag pitje. Blijf alles goed door elkaar roeren totdat het water bijna verdwenen is en let erop, dat het ei niet gaat aanbranden. Mocht de spaghetti een beetje droog worden dan gewoon wat water uit de beker er bijvoegen. Dan blijft het lekker smeuïg.
Als laatste bestrooien met parmezaanse kaas en dan
Buon appetito!