blog placeholder

Het origineel recept uit Italie.
Een heerlijke spaghetti met pittig vlees erdoor.

Bon appetit!

De herders in de Abruzzen hebben altijd al hun pasta bereid met deze twee eenvoudige ingrediënten : kaas en gedroogd kinnebakspek. De bewoners van Amatrice waren bij de eersten van Europa om de vele eigenschappen van de tomaten te appreciëren. Ze voegden deze groente dan ook bij hun pecorino en guanciale en de Spaghetti all’amatriciana was geboren.De herders verhuisen hun vee soms naar graasweiden in de streek van Rome en zo leerden de Romeinen dit gerecht waarderen en daarom wordt het ten onrechte soms als hun uitvinding beschouwt. Bovendien weken veel koks uit Amatrice uit naar de hoofdstad en ook daardoor is het gerecht bekend geworden.

 Ingredienten

-400 g spaghetti
-2 eetl olijfolie extra vierge
-1 cacciatore (of een ander gedroogd pikant worstje) in stukjes
-2 tenen knoflook, in plakjes

1. Bak de knoflook zachtjes bruin in de olie.
Voeg de cacciatore toe en bak een minuut mee.

2. Kook ondertussen de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat goed uitlekken en schep door de cacciatore.