Recept dat makkelijk te maken is, en wanneer je van zalm en pasta houd, een uitstekende oplossing is voor afwisseling!
Stap voor stap staat het in dit artikel uitgelegd.
Het is erg slim, om voordat je aan alles tegelijk begint eerst de bechamel saus te maken.
Ingredienten voor de bechamel saus:
– Melk
– Zout
– Peper
– cayenne peper
– nootmuskaat
– groentesaus poeder (niet noodzakelijk)
– maizena
Hoe maak je de bechamel saus?
Breng 1 liter melk aan de kook, en voeg nootmuskaat, cayenne peper, zout en peper toe. Wanneer het kookt voegt u de 2 lepels groentesaus poeder aan toe, samen met de maizena. Roer het mengsel goed door totdat het opgelost is. Blijf daarna roeren tot de saus gebonden is, voeg naar smaak eventueel extra kruiden toe.
Tip: Voeg niet te veel zout toe aangezien de zalm ook al zout is.
Overige ingredienten:
– Zalm (gerookt, gebakken of gepocheerd)
– Spinazie (het lekkerst is verse spinazie nestjes of bladspinazie)
– Spagetti
Zet een pan met ruim water op het vuur, en voeg de spagetti toe wanneer het water kookt.
Tip: Voeg een beetje olijfolie of boter toe aan het water zodat de spagetti niet gaat plakken, en zout tegen het overkoken.
Tijdens dat de spagetti kookt kunt u de zalm pocheren of bakken, kiest u voor gerookte zalm dan hoeft u deze alleen even de snijden.
Wanneer de spagetti gaar is, giet u deze af en voegt u de gesneden zalm en bladspinazie toe. Voeg vervolgens zoveel saus toe als u wilt, en eventueel extra nootmuskaat of peper. Vervolgens roert u alles samen en laat u het nog 2 minuten op een laag vuurtje, en klaar!