Het receptje van een Spaanse omlet. Een recept dat eenvoudig te bereiden is en dat gemakkelijk nog kan aangepast worden, qua groenten, aan eigen smaken en/of voorkeuren.
– 3 eieren
– 2 eetlepels melk
– zout
Vulling:
– 200 g wortels
– 200 g knolselderie
– 100 g prei
– 100 g ui
– 250 g aardappelen
– peterselie
– marjolein
– tijm
– zout
Laat de groenten en de aardappelen gaar koken. Daarna alles snijden in dobbelsteentjes.
Wat boter in de pan laten heet worden en de fijngehakte ui toevoegen en laten fruiten.
Als de ui goudgeel is, mag je de groenteblokjes eraan toevoegen. Het geheel afkruiden met zout, marjolein en tijm.
De 3 eieren klop je los in een kom, je voegt er melk en zout aan toe.
Je doet de eieren in de pan, een beetje laten stollen, de vulling erover verspreiden en de omelet oprollen.
Dit gerechtje is voor 4 personen en bevat ongeveer een 180 calorieën per persoon.
Laat het u smaken.