Een snelle hap, Junkfood, kant en klaar opwarmmaaltijden. trek maar even een blik open.
dat zijn enkele termen die gebruikt worden door mensen die “geen tijd” hebben om te koken.
Je staat in de supermarkt en denkt, wat zal ik vanavond maar weer eens eten.
Het gebeurt ons allemaal met enige regelmaat.
Hier een recept dat snel en eenvoudig is te bereiden, en je kunt variëren zoveel je maar wilt.
Ingrediënten
Wokgroenten (vers gesneden) in elke supermarkt verkrijgbaar.
Kipfilet
Cocosmelk
Ketjap Manis
(Rietsuiker)Stroop
Pindakaas
Kerriepoeder
paprikapoeder
citroengras (gedroogd)
Peper & Zout
Korkuma
Kaneel
Olijfolie
Recept
In dit recept ga ik uit van 4 normale eters.
Snijd 3 kipfilets in blokjes en doe ze in een schaal,
doe daarbij 5 eetlepels olijfolie en 5 eetlepels Ketjap,
1 eetlepel pindakaas en 1 eetlepel stroop,
½ theelepel Kaneel en 1 theelepel paprikapoeder,
1 theelepel kerriepoeder 1 eetlepel gedroogd citroengras. zout en peper
Meng dit alles goed door elkaar en laat even intrekken (marineren).
Kook de rijst, volgens de op de verpakking staande wijze maar voeg hier 1 theelepel korkumapoeder bij, de rijst zal hier een mooie gele kleur van krijgen.
Verwarm een Grote wokpan of braadpan ZONDER olie of boter. Na ongeveer 2 minuten hier de gemarineerde kipfilet in ongeveer 12 minuten gaar bakken. Dan de roerbakgroeten toevoegen en ongeveer 3 minuten onder voordurend roeren mee bakken. Als laatste de cocosmelk (650 ml.) toevoegen en alles aan de kook brengen. vuur laag zetten ennog 4 minuten laten trekken.
Opdienen met rijst.
variëren:
In plaats van kipfilet kun je natuurlijk ook gehakt gebruiken.
Probeer eens soepgroente ipv Wokgroente.
Je kunt ook zelf wat verse groente snijden.
voeg paddestoelen toe.
Ook heel lekker is om Annanas 2 minuten mee te laten smoren. of stukjes manderijn of sinasappel.
In plaats van wokgroente kun je ook diepvries erwten of boontjes gebruiken.
In plaats van rijst, couscous, Pasta of gebakken aardappeltjes en ga zo maar door
Met andere woorden alle combinaties zijn bijna mogenlijk
Smakelijk eten