blog placeholder

Met dit recept kan je snel en eenvoudig een lekker pastagerecht maken. Niet alleen voor volwassenen maar zeker ook geschikt voor de kids. Dit recept is zo eenvoudig dat zelfs studenten, met hun beperkte keukentjes, het kunnen maken.

Dit recept is voor 2 tot 3 personen. 

Bereidingstijd 15 minuten.

 

Benodigdheden: 

– kookpot ( 3 l. minimum)

– lepel

– vergiet of zeef

 

Ingrediënten:

 – olijfolie

– 300gr. pasta       (Tagliatelli, Conchigliette, Farfalle of Penne zijn allemaal mogelijk. Belangerijk is dat de pasta goede absorberende eigenschappen heeft)

– 1 blikje tonijn ( ongeveer 125 à 200 gr.)

– 1 doosje room ( 250 cl.)

– een half blokje visboullion of 2 eetlepels in poedervorm

– 2 eetlepels paprikapoeder (mild)

– 1 dl. witte wijn of porto

– verse, fijngehakte of gedroogde peterselie

– zwarte peper en zout

– geraspte Gruyèrekaas

 

Bereidingswijze:

Vul een kookpot met voldoende water en zet die op het vuur. Wanneer het water kookt zout en een weinig olijfolie toevoegen. De pasta al dente koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de pasta kookt kan je het blik tonijn openmaken en de rest van de ingrediënten klaar zetten.

Pasta afgieten wanneer hij al dente is. Laat de pasta voorlopig in het vergiet. In dezelfde pot ga je nu de saus maken. Doe een beetje olijfolie in de pot en voeg de tonijn toe. Goed roeren zodat je geen grote stukken meer hebt. Kruiden met peper, een weinig zout en het paprikapoeder. Nog even goed laten kleuren en vervolgens blussen met de witte wijn. Visboullion toevoegen, roeren en de room erbij gieten.

Wanneer de saus kookt mag je de pasta er terug bijvoegen. Goed roeren en ongeveer 1 minuut goed doorwarmen. Neem de pot van het vuur en doe er de peterselie bij. Nogmaals goed roeren en dan is de pasta klaar.

Serveer met een genoeg aan geraspte kaas.

Smakelijk!

Tips:

– Het is belangerijk dat je de saus niet te lang laat koken eenmaal de room is toegevoegd. Waneer de saus te dik is kan je eventueel terug wat water toevoegen. Het is belangerijk dat je dit doet alvorens de pasta toe te voegen.

– Om dit gerecht voor 5 à 6 personen te bereiden verdubbel je gewoon de ingrediënten.