Weinig tijd, maar toch snel een verantwoord gerecht op tafel zetten.
Als werkende ouders hebben we gewoonweg weinig tijd om te koken.
Toch willen we gezond en verantwoord eten.
Hieronder vindt u een aantal recepten die binnen 15 a 20 minuten op tafel staan!
Pasta (Fusilli) met kipshoarma 500gr.
Kook de Fussilli (gedraaide spiraalvormige pasta) zoals op de verpakking.
Neem een wok of hapjes pan waarin je in een scheutje olijfolie de kipshoarma gaar bakt.
Voeg daarna een bakje smeerkaas (sambal) erbij en een bakje crème fraîche of kookroom.
Laat dit nog een aantal minuten sudderen en serveer dit samen met de pasta en salade!
Rijst met gehaktballetjes en spitskool 500 gr.
Kook de rijst zoals u dit gewend bent.
Voeg bij het gehakt 1 ei, paneermeel, wat aroma smaakverfijner, nootmuskaat en een flinke scheut zoete ketjap. Maak hier balletjes van. Pak een braadpan en bak de gehaktballetjes aan alle kanten bruin in wat olijfolie. Wanneer de gehaktballetjes gaar zijn doe er dan nog een scheutje ketjap bij en een scheutje water en laat dit nog een paar minuten sudderen.
Neem voor de groeten een wokpan met een klein laagje water. Voeg aan het water 2 maggiblokjes. Voeg tevens de spitskool toe en 2 fijngesneden tomaatjes. Laat het geheel 5 minuten koken.
Serveer de rest samen met de gehaktballetjes en de groenten.
Salade met kippenreepjes
Neem 300 gr. kipfilet. Snijd deze in dunne reepjes en kruid ze met kipkruiden. Bak deze in een wokpan in 5 a 7 min. gaar.
Neem een krop sla en voeg hieraan toe 2 gekookte eieren in stukjes gesneden, wat crouton’s, 2 tomaatjes en een flinke scheut sladressing. Meng de kipfilet door de salade en klaar is uw salade.
Eet smakelijk!