blog placeholder

Deze salade is erg handig als bijgerecht voor een BBQ of tijdens een verjaardag. Zelf maak ik hem gewoon als hoofdgerecht met een lekker stukje ciabatta ernaast. Het is ook erg geschikt om voor 1 persoon te maken omdat je alle ingrediënten bij elkaar kan voegen in de hoeveelheden die jij wenst. Het kost niet veel tijd om hem te maken, heeft weinig ingrediënten en is toch verrassend smaakvol.

 

Benodigdheden 1 persoon:

  •  Ongeveer 80 gram couscous (die je alleen hoeft te wellen)
  • Handje veldsla
  • ¼ komkommer
  • 1 bosuitje of ½ klein rauw uitje
  • 8 gewelde abrikozen
  • 30 gram feta (of naar wens meer)
  • Vers gemalen peper
  • 1½ eetlepel extra vierge olijfolie

Bereidingswijze:

Gooi de couscous in een grote slakom en voeg de juiste hoeveelheid gekookt water toe (kijk op de verpakking). De couscous moet zacht zijn en zonder overtollig vocht. Zet de couscous daarna in de koelkast om af te koelen. Snijd ondertussen de komkommer in de lengte door de helft en vervolgens nog een keer door de helft zodat je kwartjes hebt. Snijd het bosuitje in kleine halve ringetjes. Je kan ook heel goed een normale ui gebruiken maar wees er dan zeker van dat deze niet TE sterk van smaak is, anders word hij te overheersend. Als laatste snijd je de abrikozen in kwartjes.

Wanneer de couscous afgekoeld is haal je hem uit de koelkast. De couscous zal ongetwijfeld aan elkaar geplakt zijn maar dat kan je makkelijk met een vork los husselen. Voeg vervolgens de veldsla, stukjes komkommer, ui en abrikozen toe. Dit geheel goed mengen. Als laatste verbrokkel je de gewenste hoeveelheid feta boven de salade, versgemalen peper en de olijfolie. Nog één keertje goed mengen en klaar is de salade.

Zelf vind ik het erg lekker om er een klein stukje ciabatta naast te eten waar ik ook een beetje extra vierge olijfolie overheen doe met versgemalen peper en zeezout.