Dit gerecht komt uit Soedan en is een heerlijk en gezonde maaltijd die snel te maken is.
Benodigheden (4 personen):
- 350 gram kipfilet
- 1 grote pot witte bonen in tomatensaus
- 4 tot 6 trostomaten
- 1 grote ui
- knoflook naar smaak
- peper en zout
- sambal (als je van pittig houdt)
- sneetjes brood
Voorbereiding:
- Ontvel de tomaten. Na het ontvellen de tomaten in kleine blokjes snijden.
- Snij de kipfilet in kleine stukjes.
- De ui versnipperen.
- Knoflook schoonmaken en in knoflookpers stoppen.
Bereidingswijze:
Bak de kipfilet en hou de kipfilet warm in de pan.
Laat een hapjespan heet worden en doe daar olie in. Hierin de ui fruiten. Doe de knoflook erbij en bak dit even mee. Daarna de stukjes tomaat toevoegen. Het geheel op hoog vuur bakken tot de tomaat zacht en fijn is.
Voeg de witte bonen in tomatensaus toe. Roer alles goed door.
Kipfilet uit de andere pan erbij voegen. Laat het geheel goed roerend doorwarmen.
Naar behoefte peper en zout toevoegen. Voor een pittige variant kun je wat sambal toevoegen.
Wij eten dit gerecht met sneetjes brood. Je hebt geen bestek nodig omdat het brood je bestek is. Je pakt dus iedere keer met een sneetje brood een hapje van je bord.