blog placeholder

Welke smoothie u ook wilt maken het kan allemaal. Weinig ingredienten zijn ervoor nodig, alleen het fruit en sap wat u lekker vind en een mooie goede blender. U kunt hiermee ook een groene smoothie maken. Deze zijn erg gezond en ontgiftigen zelfs uw lichaam

Smoothies

Wie lust het nou niet. Tegenwoordig komen we overal smoothies tegen: supermarkt, snackbar, festivals en zelf in restaurants. Overigens worden een van de lekkerste smoothies vaak thuis gemaakt. Het is alles behalve moeilijk, het enige wat je ervoor nodig heb is een gezonde creatieve geest.

Deze lekkere drankjes worden vooral gemaakt van fruit en ijs, overigens zijn er vele varianten mogelijk. Tegenwoordig kunnen we smoothies tegen komen met smaken waarvan we niet eens hadden kunnen dromen dat dit lekker is in smoothievorm.

Een smoothie wordt vaak gedronken door drukke mensen of mensen die weinig tijd nemen om te eten. Smoothies zijn namelijk gemakkelijk en snel te eten en makkelijk onderweg. Zelfs is het mogelijk om smoothies te combineren met een dieet. Vaak zijn de smoothies dan ook niet meer als gezond en lekker.    

Smoothie ideeën

De groene smoothie

De groene smoothie is er een op basis van bladgroenten zoals spinazie en andijvie, fruit en een paar toevoegingen. Een hoop mensen denken dat ze bij deze gezonde smoothie wel even zullen moeten doorbijten. Echter mijn persoonlijke ervaring is van niet. Dit is echt ee2n lekkere smoothie. Door deze smoothies regelmatig te drinken zorgt u ervoor uw lichaam te ontgiften. Dit kan chronische lasten zoals hoofdpijn, weinig energie, acne, vermoeidheid, hoge bloeddruk en zelfs aanslag op uw tong verminderen.

Een normale smoothie maken

Om een lekkere smoothie te maken doe je een basis ingrediënt in een blender, dit kan fruit zijn maar ook koffie bijvoorbeeld dit kunt u zelf bepalen. Als u wilt dat de smoothie een stevig en dik drankje wordt kunt het basis ingrediënt ook invriezen. Bij dit basis ingrediënt kunt u nu een siroop of sap toevoegen, om een romige smoothie te maken kunt u yoghurt, slagroom of melk toevoegen. Ook kan er nog ijs door de smoothie worden gedaan. Dit kan met roomijs, sorbetijs maar ook ijsklontjes.

De smoothie kunt u nu echt lekker maken om een extra smaak toe te voegen. Hierbij moet u denken aan vanille, honig of een ahornsiroop. meerdere soorten fruit in een smoothie is uiteraard ook mogelijk.

Dit moet dus allemaal geblenderd worden in een goede keukenmachine die geen moeite heeft met bevroren producten te blenderen. Smoothies die gemaakt zijn, zijn een poosje te bewaren. Bewaren moet uiteraard in de koelkast of eventueel in de vriezer. In de vriezer zal de smoothie even dik of zelf dikker blijven. In de koelkast mits deze goed koelt zal de smoothie even dik blijven, misschien verandert de kleur of structuur dit gebeurt omdat de ingrediënten dan van elkaar gaan scheiden. Dit noemen we schiften. Schiften kunnen we verhelpen door de smoothie voor het consumeren te schudden of er goed in roeren.