blog placeholder

De maaltijd verloopt in een gezin niet altijd even soepel. Kreten zoals ‘Dit lust ik niet’ of ‘Dat eet ik niet’ komt iedere ouder wel bekend voor. Ik had ook die problemen tot ik wat meer fantasie ging gebruiken en de kinderen ook mee liet helpen bij het bereiden van de maaltijden daar waar het kon natuurlijk maar dat kan iedere ouder zelf wel inschatten het ligt ook aan de leeftijd van het kind.

Mijn grootste probleem was dat ik gek werd van elke keer het zelfde eten en dat ze niet bereid waren om iets nieuws te proberen dus van daar dat ik dingen in mijn gerechten gebruik die ik of onherkenbaar heb gemaakt of juist heel herkenbaar maar op een grappige manier heb verwerkt. In de hoop dat ze juist op die manier hun eetpatroon wat groter te maken.

Ik zal hier op deze site wat recepten plaatsen die je voor je kind of samen met je kind kan maken het belangrijkste is dat eten een prettige bezigheid moet worden. En als deze recepten daar aan mee helpen dan heb ik mijn doel bereikt.

Bereidingstijd

ca. 60 minuten

 

Personen

4 personen

 

Benodigheden

200 gram bladerdeeg of korstdeeg

400 gram kipfilet

peper en zout

paprikapoeder

bloem

60 gram boter

50 gram bacon

100 gram champignons

1 dl kippebouillon

1 ei

 

Bereidingswijze

Snij de kip filet op een aparte kip plankje in wat grotere stukjes. Bestrooi de stukje met zout en peper en wat paprikapoeder. Wentel ze dan door de bloem.

Laat in een hapjespan de boter heet worden en bak de kipstukjes aan alle kanten bruin. Haal ze er uit en laat ze afkoelen. Bak in de zelfde pan de bacon krokant en laat ze dan ook afkoelen na het afkoelen breek de bacon in stukjes.

Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Bak de champignons in de achtergebleven boter goud-bruin. Voeg de bouillon toe en roer al het bruin van de bodem los. Laat de jus afkoelen.

Beboter een ovenschaal en leg de kip erin met daar door heen de bacon giet de jus er overheen. Rol het deeg uit tot een plak die ruim 6 cm groter is dan de ovenschaal. Maak de rand van de ovenschaal goed schoon en dan nat met wat water. Leg de plak er op en snijd de overhangende rand weg. Bevochtig de rand van de laag deeg met wat water en leg daar de afgesneden rand deeg op.

Druk het goed aan en als je het leuk wil doe het met een vork dan krijg je van die streepjes er in. Snij uit het midden een rondje of als je heel creatief bent een andere vorm (niet te groot). Klop het ei los en bestrijd het deeg ermee.

Schuif de ovenschotel in een voorwerwarmde over (220 graden, gasoven stand 5) en bak de kip ca. 40 minuten.

Variatie

Doe er groente bij zoals worteltjes wel in plakjes gesneden anders worden ze niet gaar. Of kleine stukjes prinsesebonen of mais zelfs alle die kan. Je kan ook van die kleine kriel aardappeltjes er nog doorheen doen dan heb je alles in een groente, aardappels en vlees. Zelf vind ik het lekkerder om de aardappeltjes los te serveren.

Als je kinderen hebt die alle groente goed zacht willen zou ik de groente even blancheren (10 minuten koken en dan af koelen)

Veel plezier met maken en eetsmakelijk