blog placeholder

Tegenwoordig zijn er tig van mogelijkheden om gewicht te verliezen. Dus waarom zou het jou niet lukken? Lees hieronder hoe je in relatief korte tijd veel gewicht kan verliezen.

Na het proberen van talloze dieten en het steeds weer terugvallen op mijn oude gewicht ben ik op zoek gegaan naar een dieet dat echt bij mij past.

Dit is het Cambridge dieet.

Het Cambridge Dieet is een heel dieet dat onder begeleiding van een consultant gevolgt kan worden. Wekelijks heb je een weegmoment en een gesprek met je consultant om de vorderingen te bekijken.
Omdat je met het Cambridge dieet in korte tijd veel gewicht verliest, maakt dit het dieet enorm goed vol te houden.

Het dieet bestaat uit drie eetmomenten op een dag. Je kan daarbij kiezen om een shake, een pap, een soep of een reep te nemen.
Het is de bedoeling dat je naast de drie producten na keuze geen ander voedsel eet. Door het drinken van veel water, thee, koffie of bouillon wordt er gezorgd voor een constant vol gevoel.
Als veel water drinken een probleem voor je is kun je zelfs een product erbij kopen waarmee je een verantwoorde ranja kan maken.

Wanneer je zes weken het dieet gevolgd hebt krijg je een eet-week. Dit houdt in dat je de drie producten blijft nemen en daarnaast een lichte avond maaltijd neemt.

De resultaten van het dieet hangen af van je eigen gewicht, maar ook of je naast het dieet toch ander voedsel ernaast neemt.
In de eerste weken vliegen de kilo’s eraf, tot wel 4 kilo per week.

MIjn eigen ervaring is dat ik in de eerste week 4,2 kilo afviel. Daarna ging het rond de drie kilo per week zitten en als je het dieet voor een lange tijd volhoudt moet je denken aan twee kilo per week ongeveer.
Zelf ben ik in de eerste maand al tien kilo afgevallen. Na twee maanden zat dit nog op ongeveer zeven kilo per week.

Vooral tijdens het op bezoek gaan bij vrienden of familie is het lastig om je aan je dieet te vallen. Ook de decembermaand is een lastige periode. Maar als je de verleiding kan weerstaan kun je echt je ideale gewicht bereiken.

Wanneer je klaar bent met het dieet en wilt stoppen krijg je hier ook veel begeleiding bij. Dit zorgt ervoor dat je niet weer terug zal vallen op je oude gewicht. Door het afbouwen van de dieet-producten en het opbouwen van het ‘normale’ eten raakt je lichaam weer gewend aan het verwerken van ‘normaal eten’.

Als je meer informatie over het dieet wil, of contact wil met een consultant bij jou in de buurt, bezoek dan eens de website van Cambridge: http://www.cambridgeweightplan.nl/